fbpx
10 trenduri în modă în anul 2023

10 trenduri în modă în anul 2023

Fie că vrei să fii în pas cu moda sau nu, în momentul în care ești pasionată de croitorie, ajută să știi care sunt accentele pe care lumea își pune atenția anul acesta.

Casele de modă și-au creat colecțiile pentru anul acesta încă din toamna anului 2022, așa că haide să vedem care sunt hainele care se poartă cel mai mult anul acesta.

Pantaloni cu talie joasă

E oficial, anii 90 nu pleacă niciunde. De la blugi, la fuste și pantaloni de costum – toate sunt adaptate pentru stilul anilor 90, având talie joasă. Chiar dacă iubim pantalonii cu talie înaltă, fiind atât de comercializați anii trecuți, anul acesta vom vedea tot mai multe perechi de pantaloni adaptate modei de acum. Poartă-i cu un maieu crop-top pentru a păstra efectul tăiat și în partea de sus.

Paietele

Nu, paietele nu se poartă doar la ocazie! Cel puțin nu și în 2023. E momentul să fii mai îndrăzneață și să-ți asortezi personalitatea minunată cu niște paiete la fel de strălucitoare ca zâmbetul tău! Cu toate acestea, anul acesta se poartă culorile soft, pastelate, motiv pentru care acestea pot fi purtate pe stradă, fără să avem nevoie de o ocazie specială/petrecere.

Albastru cobalt

Rozul fucsia a fost fără dar și poate culoarea anului 2022, însă anul acesta starul este albastrul cobalt. Au trecut câțiva ani de când o nuanță atât de aprinsă de albastru a fost în centrul atenției, însă după cum se pare, oamenii iubesc culoarea anului 2023. De la jachete, la fuste, cizme și chiar outfit-uri din cap până în picioare, fii îndrăzneață și bucură-te de culoarea aceasta cât de mult poți, până ne vom întoarce inevitabil la nude-uri.

Genți de petrecere

Mici, strălucitoare, cu paiete, sclipici sau accesorii metalice – gențile de anul aceasta arată mai mult sau mai puțin ca niște bomboane haribo pe care n-ai cum să nu le iubești. Pe principiul: more is more, genul acesta de genți sunt accentul acela după care toată lumea o să își întoarcă privirea.

Negru

O culoare puțin mai atipică pentru a fi vedeta primăverii și a verii de anul acesta – negrul a fost nelipsit la toate show-urile de modă ale anului 2023. Pentru a-l face mai soft, poartă-l cu decupaje, astfel încât să dezvălui multă piele.

Motive cu inimi

De la printuri pe pantaloni și bluze, la rochi umplute din cap până în picioare de inimi, accesorii de cap și detalii mici, cum ar fi broșe în formă de inimi, am putea spune că inimile sunt motinul anului.

Flower power

De mult apuse (în 2006), motivele florale revin pe podiumurile de modă anul acesta, însă într-un mod mult mai teatral decât ce am văzut până acum. Ieșite în relief, 3D, extrem de colorate sau mari, acestea sunt un statement piece pe care poți să-l porți la ocazii mai speciale.

Franjurii

Franjurii, bineînțeles nu sunt o noutate, au fost vedetă încă de anul trecut, însă anul acesta iau o turnură și mai excentrică. Putați pe tot outfitul, sau cu accente de franjuri doar de la cot în jos, mărimea și volumul acestora trebuie să fie MARE.

Roz vată de zahăr

Uită de fucsia și haide să ne îndreptăm atenția asupra nuanței de roz care face furori în 2023: rozul  vată de zahăr. Soft, pastelat și chic, acesta e mai ușor de purtat și integrat în ținute decât vedeta anului trecut. Fie îl porți într-un autfit monocrom – din cap până în picioare – sau investești în accesorii de această culoare, fii sigură că o să strălucești cu accentele din rozul acesta.

Culorile soft

Și dacă tot am vorbit de roz cu o tentă mai soft, trebuie să menționăm că toate culorile de anul acesta au primit această atribuție. În afară de albastrul cobalt și negrul, hainele au o tentă pastelată și delicată – gândește-te la verde olive sau la baby blue – acestea sunt genul de culori în vogă în 2023.

Tendințele mondiale în design vestimentar pentru 2023 au coordonate clare de culoare, de croială, de elemente must-have, de materiale-vedetă, însă încurajează tușele de originalitate și particularitățile fiecărui om.

Revine stilul retro, accentul fiind pe volume, deconstrucție, geometrie și culoare. Se poartă costumele masculine cu elemente feminine, fustițele mini plisate cu sacouri oversize, revine maioul alb clasic combinat cu fuste prețioase sau cu un pantalon clasic, în completare cu accesorii prețioase, voluminoase.

Galactic Cobalt (albastru hiper luminos), Sage Leaf (verde liniștit), Apricot Crush (nectar de caise), Digital Lavender (lavanda digitală) sunt nuanțele de bază pentru anul 2023.

Combină însă trendurile cu ceea ce ți se potrivește și știi că îți vine ție bine și nu achiziționa articole în care nu te regăsești sau care știi că nu le vei purta mai mult de câteva luni.

distribuie prietenilor