fbpx
6 motive pentru care să îți coși singură hainele acasă

6 motive pentru care să îți coși singură hainele acasă

Să îți faci singur hainele poate se simte ca un lucru nerealist în zilele noastre, însă stai liniștit, am pregătit pentru tine 6 motive pentru care se merită să faci asta.

Așa că, șterge praful de pe mașina de cusut sau achiziționează-ți una în cazul în care nu ai una deja și pune-te pe treabă.

Uite de ce se merită să îți faci propriile haine acasă:

1. Ești prieten cu mediul

În industria fast-fashion hainele sunt produse cu puțini bani și sunt vândute pe puțini bani, ceea ce înseamnă că durata lor de viață este extrem de redusă. Iar toate astea ajung să afecteze mediul înconjurător.

Dar, mentalitatea noastră, din păcate e următoarea: “le-am cumpărat ieftin, deci o să le port până mă plictisesc, iar apoi îmi cumpăr altele.” Căci doar sunt ieftine, nu? Deci de ce nu ai face asta?

Ei bine, având în vedere efectele devastatoare pe care le avem deja asupra mediului, credem că e necesar să începem să luăm decizii mai conștiente.

În momentul în care îți confecționezi singură hainele, tu decizi ce fel de materiale să folosești – poți alege materiale organice și fibre naturale, astfel încât să poți purta piesele vestimentare pe care le confecționezi ani de-a rândul.

Iar dacă nu vrei să te aventurezi prea mult, mai ales la început, poți alege să îți cumperi haine din second-handuri, iar apoi să le modifici astfel încât să îți vină perfect.

Nu ne înțelege greșit, nu spunem să nu mai cumperi nicio haină nouă vreodată… cu toții o facem… însă, dacă acest lucru se întâmplă doar din când în când, contribuim împreună la o lume mai bună.

2. Sprijini afacerile locale și nu încurajezi industria exploatării

Un alt aspect extrem de important de discutat când vine vorba de industria fast-fashion este modul în care sunt hainele confecționate.

Majoritatea fabricilor care produc haine sunt situate în țări subdezvoltate, unde oamenii lucrează de dimineața până seara pe bani puțini și în codiții groaznice.

Prin faptul că noi cumpărăm des haine din supermarketuri și mall-uri, încurajăm această industrie care va continua să exploateze civilizațiile mai puțin norocoase.

Vrei să contribui la asta?

Atunci când îți confecționezi singur hainele, pe lângă faptul că nu contribui la acest lucru, sprijini afacerile locale prin faptul că îți confecționezi materiale din orașul tău pentru a-ți putea confecționa hainele.

3. Susții curentul minimalist

Dacă alegi să îți coși singură hainele, asta înseamnă că îți vei crea mai puține piese vestimentare, dar mai de calitate.

Ceea ce însemnă că dulapul tău nu va fi mereu plin de haine pe care nu ești sigur că le vei mai purta vreodată, ci va conține piese care sunt 100% pe gustul tău și care sunt ușor de asortat între ele (căci doar tu le-ai făcut) – așa că, beneficiezi de mai puțină bătaie de cap.

4. Hainele îți vor veni perfect deoarece vor fi făcute pentru corpul tău

Corpul tău are propriile forme și proporții – iar ele sunt așa cum trebuie să fie. Tocmai de aceea, atunci când îți faci singură hainele vei știi exact cum să le pui în valoare.

Nu mai trebuie să te îngrijorezi că nu îți vin pantalonii în partea de sus, deși au lungimea potrivită, sau că bluzele sunt prea scurte la mâneci, prea decoltate, prea strâmte, prea, prea, prea…

Orice piesă îți faci va veni perfect pe tine pentru că fiecare piesă făcută e menită să vină perfect pe tine – nu pe colega de la lucru, vecina de peste drum sau doamna din stația de taxi.

5. Tu decizi ce să porți

Ai pățit vreodată să mergi la cumpărături de haine cu o idee specifică despre ce ai vrea să îți iei, doar ca să te trezești că nu îți place nimic din ce găsești? Cred că toți am pățit asta măcar o dată în viață.

Când îți coși singur hainele acasă nu există astfel de probleme – poți să fii cât de creativ și îndrăzneț vrei să fii când vine vorba de hainele tale.

6. Vei fi mult mai încrezător în tine

Nu vei purta hainele pur și simplu, ci te vei bucura cu adevărat că le porți, ceea ce înseamnă că vei fi mândru de ele, iar asta aduce de la sine încredere în tine, pentru că:

  • ai realizat o piesă vestimentară de la cap la coadă
  • tu ai făcut-o, deci ești mulțumit 100%
  • îți vine perfect pe corp
  • nu o vei mai vedea purtată de nimeni altcineva vreodată
  • este complet stilul tău

Și desigur, în timp și dacă ai pasiunea necesară, poți transforma această activitate într-una din care să câștigi un venit considerabil.

Dar, la fel cum totale călătoriile au început, e bine să începi cu dreptul și să înveți din prima cum să realizezi cele mai importante piese de înbrăcăminte (bluze, tricouri, pantaloni, fuste, etc.), astfel încât să elimini frustrarea “nu mă pricep” care apare la început.

Ceea ce îți va da voie să îți pui ideile în aplicare cu succes și să reușești să confecționezi hainele pe care le dorești din primele săptămâni de practică.

Haide la cursul nostru de croitorie dacă vrei să https://cursuri.studiaform.ro/croitorie46406932.

distribuie prietenilor