fbpx
Cum să îți alegi costume de baie în funcție de forma corpului tău

Cum să îți alegi costume de baie în funcție de forma corpului tău

Se apropie vara și cu ea vine și vremea bună și activitățile asociate cu aceasta.

Statul la plajă, mersul la mare/piscină sunt activități care cel mai probabil nu o să lipsească din itinerarul tău de anul acesta.

În lunile dinaintea verii vedem peste tot conceptul de “bikini body” și cum să îți pregătești corpul pentru a arăta bine în costum de baie.

Dar, nu trebuie să simți o presiune pentru a arăta într-un anumit fel.

Desigur, e important să avem grijă de corpul nostru și să facem mișcare, însă, e important să îmbrățișăm fiecare etapă din viața noastră.

Iar asta presupune să continui să lucrezi la tine, în timp ce știi cum să îți avantajezi corpul și formele pe care le ai acum.

Suntem aici să te ajutăm să îți alegi cel mai potrivit costum de baie pentru vara asta, în funcție de specificațiile corpului tău.

Regula #1 înainte să începem e: NU NE LĂSA SĂ ÎȚI SPUNEM CE SĂ PORȚI

Înainte să intrăm în subiect, te rugăm să ai în vedere că cea mai importantă regulă atunci când îți alegi hainele – fie ele costume de baie, geci, blugi, rochii sau fuste este:

Poartă ce te face pe tine să te simți bine!!

Da, articolul nostru îți va da sugestii cu privire la tipuri de costume de baie care să îți avantajeze corpul.

Cu toate astea, nu lua nimic din ce citești pe Internet drept o modalitate de a-ți trăi viața, inclusiv articolul acesta.

Desigur, asta nu înseamnă să nu te lași inspirată, însă la finalul zilei, poartă doar articolele vestimentare care te fac fericită.

Ești cea mai frumoasă atunci când te simți tu frumoasă – iar acest lucru se întâmplă când porți haine care îți plac – și nu haine care sunt “în trend.”

Ce tip de corp am?

Acum că am spus toate astea, credem că dacă citești obiectiv acest articol, poți beneficia de informații extrem de folositoare.

Vei învăța care sunt costumele de baie care merg cel mai bine pe înfățișarea ta, precum și ce culori/ tăieturi să eviți.

În cele din urmă, silueta ta va arăta mai proporțională, iar acesta e look-ul la care ar trebui să aspirăm toate.

Studiile ne arată că forma corpului este determinată de 3 elemente: bust, talie și șolduri.

Bustul trebuie măsurat de la cea mai plină măsură a lui. Asigură-te că atunci când faci asta, nu strângi de centimetru și nu îți aplatizezi formele.

Talia este cea mai îngustă/subțire parte a corpului, situată deasupra șoldurilor. Când măsori talia, asigură-te că nu îți sugi burta și că stai relaxată.

Șoldurile sunt cele mai late porțiuni dedesubtului taliei.

Pe Internet găsești multe site-uri care îți explică pe larg cum să îți măsori fiecare parte a corpului și multe calculatoare care pe baza datelor oferite de tine îți vor calcula forma corpului.

Acest articol nu este despre asta.

Noi te ajutăm să îți alegi un costum de baie potrivit formei corpului, după ce ai determinat care este aceasta.

Cele mai potrivite costume de baie pentru corpul “clepsidră”

Dacă ai forma aceasta a corpului, ești norocoasă deoarece acest tip de siluetă este proporțională și echilibrată. Cheia în acest caz este să îți accentuezi atuurile: talia subțire și picioarele lungi.

Uite sugestiile noastre:

 • Topuri cu bretele peste umăr și bikini simpli, cu talie normală, de aceeași culoare. În cazul tău, simplitatea e cheia, iar alegerea unui costum de baie simplu va direcționa atenția oricărui privitor către silueta ta.
 • Topuri fără bretele, care să acopere doar bustul și bikini simpli, cu talie normală.
 • Un set de bikini și top cu volane pentru a da și mai multă dimensiune corpului tău și pentru a-ți accentua formele.
 • Asigură-te că îți alegi piese care sunt set sau care au aceleași culori/ modele atât în partea de sus, cât și în partea de jos. Nu te axa pe costume de baie cu diverse modele și culori diferite deoarece acestea îți pot face corpul să arate disproporționat.
 • Când vine vorba de costumele de baie dintr-o singură piesă, alege-le pe cele care se pot lega în talie astfel încât să îți accentuezi talia. Amintește-ți să păstrezi aceeași culoare în zona bustului și a șoldurilor pentru a păstra simetria.

Cele mai potrivite costume de baie pentru corpul “pară”

Forma corpului pară are o talie clar accentuată și un bust vizibil mai mic decât șoldurile.

Cheia pentru a-ți alege costumul de baie perfect în aceste circumstanțe este să adaugi volum în partea de sus a corpului în timp ce menții partea de jos a bikinilor simplă.

De asemenea, trebuie să îți accentuezi talia pentru a menține o siluetă echilibrată.

Uite sugestiile noastre:

 • Alege topuri cu modele și volane cu bretele mai largi. Poți să alegi și un model de top cu push-up sau burete mai accentuat pentru a-ți oferi mai mult volum.
 • Poartă culori deschise în partea de sus și culori închise la bikini. Stai departe de bikiniurile late și mari, deoarece îți vor face șoldurile mai mari.
 • Costumele de baie dintr-o singură piesă cu bretele largi și tăietură înaltă pe picior merg de minune.

Cele mai potrivite costume de baie pentru corpul “triunghi”

Dacă ai acest tip de corp înseamnă că partea de sus a corpului e foarte slim, în timp ce șoldurile sunt mai ieșite în afară decât umerii.

Secretul, în acest caz e să adaugi volum în partea de sus în timp ce distragi atenția de la șolduri.

Asigură-te că îți pui în evidență cele mai avantajoase trăsături: picioarele, brațele și abdomenul.

Uite sugestiile noastre:

 • Alege topuri cu modele, volane și accente de culori puternice în partea de sus pentru a pune atenția pe partea de sus a corpului. Acestea merg cel mai bine purtate cu bikini de culori închise.
 • Costume de baie tip rochie cu volum in partea de jos și decupate în partea de sus.
 • Topuri fără bretele, care să acopere doar bustul sunt o alegere foarte bună, de asemenea. Poți adăuga volum cu un push-up micuț.

Cele mai potrivite costume de baie pentru corpul “dreptunghi” (drept)

Acest tip de corp este bine proporționat, dar nu are o talie accentuată. Secretul în a alege cel mai potrivit costum de baie este să alegi piese care să ți se potrivească cu talia, dar care să ofere volum bustului și fundului/șoldurilor.

Uite sugestiile noastre:

 • Topuri colorate cu modele și volane cu detalii precum funde (sau orice alt accesoriu care să îți pună în evidență bustul). Poți adăuga volum cu un push-up micuț.
 • Bikini cu volane sau sub formă de fustă care să îți adauge volum în partea șoldurilor.
 • Bikini care se leagă în talie sunt de asemenea o alegere excelentă.
 • Alege costume de baie dintr-o singură piesă cu un lanț adăugat în zona taliei.

Pe scurt:

 • Amintește-ți să porți ce îți place și să iei acest articol drept o metodă de informare, nu drept un ghid de urmat pas cu pas.
 • Măsoară-ți bustul, talia și șoldurile, apoi caută un calculator online pentru a determina de tip de corp ai.
 • Fă o selecție de topuri și bikini care să îți pună în evidență silueta.
 • Folosește sugestiile sin articol pentru a explora stiluri noi de costume de baie.

De asemenea, dacă ești pasionată de fashion, croitorie și vrei să îți creezi singură costumele de baie, haide la cursul nostru de confecționare costume de baie și lenjerie intimă.

În acest fel, vei putea să ai în fiecare an parte de costume de baie unice, concepute de tine, care să meargă mănușă pe corpul tău.

Sper că ți-am fost de folos!

distribuie prietenilor