fbpx
Cum să îți cultivi aptitudinile de croitor în cel mai scurt timp

Cum să îți cultivi aptitudinile de croitor în cel mai scurt timp

Croitoria este un domeniu plin de provocări, dar în care vei avea parte și de foarte multe satisfacții, mai ales când vei vedea clienții ieșind mulțumiți din atelierul tău.

O meserie cu tradiție, care îmbină creativitatea, meșteșugul, simțul estetic și precizia, croitoria se numără, după cum probabil știi deja, printre cele mai vechi ocupații din lume.

Astăzi, croitorii sunt acele persoane care pot face de la zero orice obiect de îmbrăcăminte sau care sunt capabili să îți readucă la viață haina preferată, cu operațiuni care pentru tine par imposibil de realizat.

Sunt cei la care apelăm atunci când ne dorim să purtăm un costum sau o rochie care nu seamănă cu nicio altă piesă din magazine sau la care mergem pentru a ne modifica dimensiunile unei perechi de pantaloni.

Croitorii sunt oamenii care ne salvează dintr-o mulțime de situații, așa că, dacă îți face cu ochiul această meserie și vrei să o practici din pasiune, sau ca sursă de venit, află că ai ales bine.

Există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei să devii un croitor bun:

Îndemânarea – vei tăia, vei coase, vei modifica materialele, așa că va trebui să te descurci cu acul, ața, mașina de cusut și foarfeca, astfel încât să iei măsurătorile corespunzătoare și să creezi cel mai bun produs;

Simțul estetic – îți va prinde bine să ai un ochi orientat către frumos, către modelele de haine care flatează orice siluetă, către alegerea celor mai bune materiale și culori, pentru că, în felul acesta, le vei face clienților tăi propunerile potrivite nevoilor pe care le au.

Imaginația și creativitatea – dacă este necesar doar să modifici dimensiunile hainelor, nu trebuie să te complici foarte mult, însă, atunci când vine vorba despre crearea de la zero a unei piese vestimentare, va trebui să-ți pui imaginația la bătaie pentru a realiza un model pe gustul clientului;

Răbdarea – croitoria se numără printre meseriile în care ai nevoie de multă răbdare, iar asta pentru că trebuie să fii meticulos și să lucrezi la multe detalii (cusături, prinderea nasturilor, a fermoarelor etc.), care îți vor lua timp și îți vor solicita pe termen lung atenția;

Comunicarea eficientă – deoarece totul pleacă de la interacțiunea cu clientul, trebuie să știi cum să îmbini ceea ce își dorește el cu propria viziune și stil de a lucra.

Desigur, aceste aptitudini nu trebuie să fie înnăscute.

Ele se învață în timp de la profesioniști în domeniu, care vor reuși să te îndrume spre cea mai bună  direcție.

Noi știm cât potențial și talent există în fiecare dintre noi, motiv pentru care vrem să îl aducem la capacitatea lui maximă… de aceea am conceput cursurile Studia Form.

Astfel, dacă ești pasionat de arta frumosului și vrei să faci bani din hobby-ul tău, înscrie-te la cursul de proiectare vestimentară și confecționarea articolelor de îmbrăcăminte.

Acesta durează 98 ore și te învață să confecționezi cele mai întâlnite tipare de fustă, bluză, pantaloni, rochie, sarafan, vestă/body, sacou/cămașă.

De ce doar 98 ore?

Când vine vorba de croitorie, ai nevoie de ani de zile pentru a ajunge la performanța unui croitor bun și pentru a cunoaște toate tehnicile și stilurile de lucru.

Astfel, probabil te gândești ce te poate învăța un curs care durează doar 98 ore?

Ei bine, noi nu suntem adepții cursurilor care durează luni de zile, în care cursanții învață lucruri puține într-un timp foarte lung și care nu fac altceva decât să piardă timpul… tău, și al personalului din curs.

Suntem o echipă de profesioniști și ne place să punem în practică toată experiența învățată în zeci de ani de activitate în domeniu.

Nu pierdem timp și nu tragem de timp… În schimb aplicăm toată informația de care ai nevoie într-un timp eficient pentru tine, ca apoi să fii gata să exersezi pe cont propriu tot ce ai învățat la curs și să intri cu un avânt mare pe piață.

Deci nu… nu promitem să te învățăm tot despre croitorie, dar promitem să te învățăm tot ce trebuie să știi pentru a te putea descurca ulterior pe cont propriu… fără să investești o avere și să petreci luni întregi la cursuri.

În urma absolvirii cursului, vei primi un certificat de absolvire, acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației și Cercetării, pentru a putea profesa fără probleme, atât pe cont propriu, cât și într-o croitorie.

Află mai multe: https://cursuri.studiaform.ro/.

distribuie prietenilor