fbpx
Confectionare Articole Piele

Cursuri calificare marochiner – meseria de marochiner

In cele ce urmeaza, vom vorbi pe larg despre meseria de marochiner, iar in cazul in care veti dori sa obtineti un job in acest domeniu, este indicat sa luati in calcul participarea la aceste cursuri calificare marochiner.

 

Daca veti face acest lucru, atunci veti avea posibilitatea de a descoperi mult mai repede posibilități in ceea ce priveste ocuparea unui loc de munca in domeniu sau, deschiderea propriei afaceri în domeniu.

Acest lucru se intampla si ca urmare a faptului ca angajatorii sunt mereu interesati de posibilitatea de a opta la angajare pentru persoanele ce au calificare in acest domeniu.
Marochinerul:
• Este persoana ce va croi articole de marochinărie ușoră sau grea, în funcție de cerinte. Sistemele de croire pot fi simple sau combinate, iar operatiile se vor executa prin utilizarea unor mașini de ștanțat cu braț rabatabil, mașina de croit cu cutite multiple, etc;
• Marochinerul este de asemenea acea persoana ce va executa operații mecanice de prelucrare pentru piese si articole de marochinărie ușoră sau grea. Aici putem aminti de subțiere, îndoire, perforare, dantelare, mătuire sau paspoalare;
• Va realiza operații specifice pentru asamblarea unor articole de marochinărie ușoră sau grea printre care putem aminti lipirea, sudarea sau prinderea;
• Va realiza operații de finisare, printre care curățare și îndepărtare a unor pete, vopsire si lustruire, inlăturarea defectelor, finisarea accesoriilor;
• Marochinerul se va ocupa de asemenea și de menținerea utilajelor într-o stare perfectă de utilizare si functionare;
• Se va asigura mereu de faptul ca va utiliza corect documentatia tehnică;
• Va aplica mereu normele de calitate în domeniul in care își desfasoară activitatea.
Prin participarea la aceste cursuri calificare marochiner veti avea posibilitatea de a va insusi toate aceste caracteristici, ceea ce înseamnă ca puteți mai apoi, să urmați o carieră de succes în acest domeniu.

Multe persoane au participat până în acest moment la cursurile de acest tip, iar posibilitățile de angajare se diversifică destul de mult. Pe durata acestor cursuri veți avea posibilitatea de a obține informații și despre respectarea normelor de sănătate și de securitate a muncii, prevenire si stingere a incendiilor.

Inainte de a opta pentru un job in acest domeniu, este indicat sa va asigurati de faptul ca aveți calificarea necesară pentru ca veniturile lunare să vă mulțumească pe deplin.

Este indicat sa accesati acest link, în cazul în care veți dori să obtineți informațiile necesare despre participarea la cursurile de formare profesională. Apoi, veti avea posibilitatea de a va bucura de beneficii si avantaje majore oferite de acest domeniu si mai ales de cunoștințele și deprinderile dobândite.

distribuie prietenilor