fbpx
De ce ai nevoie pentru a-ți deschide o croitorie

De ce ai nevoie pentru a-ți deschide o croitorie

Înainte de a trece la detaliile practice, dacă vrei să-ți deschizi o croitorie ai nevoie de pasiune, implicare, muncă și determinare. Este o meserie care îmbină frumos arta, cu viziunea și lucrul manual, motiv pentru care nu este potrivită pentru oricine.

Așa că, înainte să începi trebuie să te decizi ce tipuri de produse urmează să confecționezi. Exista ateliere care se specializează în confecții pentru femei, bărbați au copii etc.

Este destul de greu pentru un atelier mic să își organizeze producția astfel încât să realizeze produse la prețuri competitive pentru toate categoriile de consumatori, așa că e mai bine să îți specializezi producția.

În ceea ce privește spațiile necesare, în primul rând este necesară existența unui spațiu de producție propriu-zisă, apoi a unui spațiu pentru depozitarea materiilor prime și a produselor finite și a unui spațiu de prezentare și vânzare.

De regulă, noi recomandăm un spațiu minim de 20 – 30 metri pătrați! Locația trebuie să permită accesul unui număr potrivit de clienți.

Investiția – minim 2.000 euro, până la 15.000 euro+! Banii sunt necesari pentru înființarea firmei, echipamente de producție, mai puțin costul terenului și al clădirii.

Succesul afacerii tale va depinde numai de tine și de capacitatea ta de a gestiona toate aspectele afacerii:

Fii la curent cu tendințele în modă!
Atrage și fidelizează clienții!
Promovează afacerea!

Etapele începerii afacerii:

Studiază piața

Care sunt clienții pe care îi poți avea? Ia în vedere populația din localitate și din zonele învecinate. Ține cont de rețelele de socializare pe care vrei să te promovezi și în ce fel urmează să o faci.

Care sunt furnizorii de la care poți achiziționa materia primă și materialele necesare? Caută furnizori în zonă, care pot oferi prețuri bune și o calitate ireproșabilă.

Cât de mare vrei să fie atelierul? Suprafața trebuie să permită realizarea în bune condiții a serviciilor prestate.

Alege forma juridică de funcționareCe forma juridica sa alegi?

societate comercială – SRL
persoană fizică autorizată – PFA
asociație familială – AF
întreprindere individuală – II

Alegerea formei juridice depinde de tine și felul particular în care vrei să funcționeze firma ta. Consultă un specialist pentru a lua cea mai informată decizie cu privire la acest aspect.

Dotează atelierul de croitorie

Ce echipamente trebuie să achiziționezi?

– mașină de cusut
– mașină de surfilat
– mașină pentru butoniere
– masă de croit și de călcat
– materiale: ace, cretă, centimetre, cuttere și foarfece

Pentru început însă, dacă vrei să-ți deschizi o croitorie mică, într-un apartament, e suficientă o mașină de cusut, o mașină de călcat și o masă de călcat. De asemenea, pentru a-ți deschide o croitorie în apartament, ai nevoie de autorizație de la asociația de locatari.

Angajează personal

De câți angajați ai nevoie? Depinde la ce scară vrei să îți duci afacerea… Pentru un atelier de mici dimensiuni este suficient un singur angajat.

Desigur, ca în toate meseriile trebuie să începi de undeva, iar acel loc poate fi chiar la cursurile noastre de croitorie pentru începători și avansați.

Este acel prim pas, acea piesă de domino care a dat startul a zeci de afaceri pentru clienții noștri. Noi îți urăm și ție succes și te așteptăm la cursuri!

distribuie prietenilor