fbpx
De ce este croitoria unul dintre cele mai terapeutice hobby-uri

De ce este croitoria unul dintre cele mai terapeutice hobby-uri

Chiar dacă ai această pasiune demult sau acum începe să te intereseze croitoria, sunt nenumărate moduri prin care te poți bucura de activitatea aceasta și de beneficiile ei. Uite doar o parte din ele:

  1. Poți modifica hainele care nu-ți mai plac/nu îți vin

E destul de trist când îți comanzi o haină de pe Internet, iar când îți vine acasă realizezi că nu arată deloc ca în poze. Ce să faci? O returnezi? O porți așa?

Ei bine, nu. O modifici pe corpul și preferințele tale!

Pantaloni care îți vin largi pe talie, o fustă prea strâmtă sau prea lungă, o bluză care nu îți avantajează bustul sunt doar câteva proiecte pe care le poți încerca.

Desigur, poți face modificări și de natură creativă – nu trebuie să te limitezi la metodele clasice, taie, coase, lipește, adaugă bucăți de material și transformă orice ținută plictisitoare în propriul stil.

2. Ești mai prietenos cu mediul

Unul dintre motivele pentru care e bine să dai o nouă viață hainelor care nu ți se mai potrivesc 100% este pentru iubirea față de mediul înconjurător.

În felul acesta eviți să arunci hainele care nu îți mai plac după fiecare sezon și în plus, vei fi mai puțin tentat să îți iei alte haine de la magazinele fast-fashion care au un impact devastator asupra mediului.

3. Îți dezvolți creativitatea

Croitoria presupune multă creativitate – de la alegerea modelului, la materiale, îmbinarea lor, textura și look-ul final. Deci, dacă ai înclinație spre lucrul manual și vrei să îți dezvolți latura creativă – acest hobby e făcut pentru tine.

4. Poate fi o modalitate bună de a face bani

Nu trebuie să îți păstrezi hobby-urile doar pentru tine. Odată ce practici croitoria de ceva timp și simți că ești bun la asta, expune-te. Există foarte multe persoane de pe Internet care și-au început un business și acum se susțin din croitorie.

Poți de exemplu să cumperi haine din outleturi sau second hand pe care mai apoi să le modifici după propriul stil și să îți deschizi un shop online unde să le vinzi.

5. Vei învăța să fii mai disciplinat

Chiar dacă ai un job, copii sau alte responsabilități – croitoria e un hobby care necesită timp. Trebuie să investești ore bune de pus în practică toată viziunea pe care o ai, iar asta aduce de la sine disciplină.

Te poți trezi puțin mai devreme să cauți inspirație pentru proiectele tale, iar seara înainte de somn sau imediat după lucru să le pui în practică.

6. E ca și când ai merge la terapie

Orice activitate practică necesită atenția ta 100%, iar acest lucru te ajută să te deconectezi de stresul cotidian, să te axezi pe tine, pe munca ta și te învață să fii prezent.

Nu poți să te gândești la cum va fi vremea de mâine atunci când coși, desenezi sau alegi materiale, trebuie să fii all-in.

7. Poți salva bani

Dacă dai viață nouă hainelor tale vei reuși să salvezi o grămadă de bani. Și în plus, nu vei mai fi tentat să pierzi ore întregi la cumpărături de haine când știi că ți le poți face și singur. Iar dacă vorbim de crearea unei piese de îmbrăcăminte de la 0, chiar și materialele necesare pentru asta costă mai puțin decât o piesă de îmbrăcăminte cumpărată din mall.

8. Vei avea satisfacția că ai făcut ceva cu mâna ta

Cel mai bun avantaj al unui hobby creativ este că vei avea satisfacția lucrului făcut de tine. Fie că ți-ai transformat o bluză sau sau i-ai făcut cuiva drag un cadou personalizat, se va simți extrem de bine că ai realizat totul cu mâna ta, punându-ți ideile în practică.

Noi te așteptăm la cursul nostru de croitorie pentru începători dacă vrei să începi acest drum sub formă de pasiune pe care o poți transforma ulterior într-o sursă de venit: https://cursuri.studiaform.ro/croitorie46406932.

distribuie prietenilor