fbpx
E croitoria un hobby scump?

E croitoria un hobby scump?

Croitoria este un domeniu plin de provocări, în care nu doar creativitatea trebuie să fie la cote maxime, dar și precizia, viziunea și simțul estetic.

Poți practica această meserie de oriunde – nu e nevoie să te deplasezi la un loc de muncă pentru a face asta… decât dacă vrei, desigur, să te angajezi într-o croitorie.

Dar, odată ce vei avea clienții tăi, vei putea să îți deschizi propriul atelier, chiar la tine acasă pentru a crea în deplină libertate și creativitate.

Nu ai nevoie de studii superioare pentru a lucra în domeniu – trebuie să ai o imaginație bogată și idei bune de pus în practică… restul practicilor se învață pe parcurs.

În acest fel, poți uita de ani întregi pierduți pe la facultate, învățând multă teorie și puțină practică.

Este o meserie creativă care nu îți va da niciodată timp să te plictisești.

Un croitor bun mereu va avea ceva de făcut… chiar și atunci când nu ai clienți care să vină la tine pentru a le confecționa ceva personalizat, tu poți lucra continuu la propria linie de îmbrăcăminte pe care o poți vinde ulterior pe Internet.

Există cerere – MULTĂ.

Studiile spun că acum câteva decenii, cât încă mai existau războaie și conflicte între țări, preocuparea cea mai mare a oamenilor din societatea de mijloc era cum arată și cum se îmbracă.

Chiar și în anii trecuți, având în vedere situația lumii și faptul că populația nu prea a mai ieșit din casă, vânzările de haine din România au crescut cu 30%.

Dacă ești pasionată de croitorie, dar încă nu ai făcut niciun pas în direcția asta probabil că ți-ai pus măcar o dată întrebarea: e scump să ai croitoria ca și hobby?

Ei bine, nu.

Și pentru că nu vreau să te las cu un răspuns atât de simplu, am făcut o listă cu lucrurile de care ai nevoie când alegi această activitate pe post de hobby.

Mașină de cusut – aceasta nu e nici scumpă, nici nu o ocupă mult loc, dacă faci puțin research înainte și o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Tipar – pe acesta îl poți realiza în funcție de ceea ce urmează să creezi, iar dacă alegerea ta este una comună, vei găsi numeroase tipare pe site-urile de specialitate.

Foarfece ascuțite

Acele pentru mașina de cusut și acele de gămălie

Un manechin din plastic ar fi de folos pentru a-ți ușura munca

Ațe, accesorii și materiale în funcție de proiectele tale

Având toate aceste lucruri la îndemână, poți trece direct la treabă și poți crea tot ce îți trece prin cap – de la haine pentru tine și familie, prieteni dragi, la huse pentru scaune, fotolii, canapele, la perne decorative, jucării din materiale și accesorii.

Croitoria nu impune nicio limită când vine vorba de creativitate.

Dacă dorești să le faci prietenilor cadouri inedite, le poți confecționa haine originale și personalizate, sau dacă îți place să decorezi casa într-un mod aparte, o poți face în deplină libertate în micul tău atelier de croitorie.

Cum să nu iubești această activitate?

Am întâlnit multe persoane care din frică, au decis să nu își urmeze visul.

Avem cursante care spun că au amânat luni sau chiar ani întregi până să facă un pas înspre noi.

Multe dintre ele considerau că nu au destul talent, sau nu se vor descurca.

Pe când altele pur și simplu nu voiau să croiască articole vestimentare complexe.

Pentru ultima categorie de persoane avem însă o soluție: cursul de confecționare costume de baie și lenjerie intimă.

Principiile sunt aceleași: proiectăm și croim, dar de data asta ne axăm pe o parte mai bine definită a corpului, fără să ne batem capul cu toate tipurile de haine.

Dacă ai ca hobby croitoria, dar ești intimidată de sumedenia de articole pe care le poți crea, axează-te doar pe două: lenjerii și costume de baie.

Mai simplu, mai concret, dar cu la fel de multă creativitate, poți să creezi cele mai îndrăgite articole de către femei.

Pune-te în valoare atât în viața de zi cu zi, cât și la plajă prin cele mai strălucite design-uri de lenjerie intimă și costume de baie.

Sunt articolele pentru care cu siguranță nu o să te plictisești niciodată să aprofundezi ceea ce știi.

Moda e mereu în schimbare și odată cu ea vin și pleacă tot felul de decupaje ale costumelor și lenjeriilor.

Ține pasul cu ea, sau creează-ți propriul stil, important e să începi de undeva: https://cursuri.studiaform.ro/croitorie46406932.

Te așteptăm la cursul nostru.

distribuie prietenilor