fbpx
Facultate de design vestimentar sau curs de croitorie?

Facultate de design vestimentar sau curs de croitorie?

Astăzi abordăm unul din cele mai controversate subiecte din domeniu și anume: Ce anume să urmezi? Facultatea de design vestimentar sau să mergi la un curs de croitorie?

Dacă ești pasionat de artă și vrei să ai o meserie în acest domeniu, să te înscrii la o facultate de profil poate părea o idee bine-venită.

Până la urmă, cam acesta e cursul când vine vorba de a învăța ceva nou:

  1. Îți cauți pasiunea
  2. Ți-o descoperi
  3. Parcurgi studii pentru a-ți aprofunda cunoștințele
  4. Profesezi în domeniul ales

La noi în România, facultățile sunt foarte căutate, în special de tinerii proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, dar nu numai. Există nenumărate persoane adulte care vor să învețe ceva nou, să mai primească o calificare sau care pur și simplu sunt în proces de schimbare a carierei.

Ei bine, pentru toate aceste persoane există un loc unde se pot aduna să învețe: facultatea.

Fie că vorbim de domenii complicate și până la cele mai simple, există o specializare care te poate învăța ce-ți dorești, însă atenție, facultatea îți oferă posibilitatea să îți descoperi talentul și să observi cu adevărat ceea ce îți place să faci, însă există și dezavantaje:

1. La majoritatea facultăților există admitere – ei bine, dacă ești la început de drum și tocmai ce ți-ai descoperit pasiunea pentru haine, acest lucru poate să te intimideze și pe bună dreptate, căci vei concura cu persoane care au terminat liceul de arte și care au experiență în domeniu.

2. Taxele sunt mari – desigur, există și locuri la buget, însă depinde care este numărul acestora, cine sunt ceilalți studenți cu care concurezi și cât de pregătit ești. După cum am spus și mai sus, dacă ești la început de drum, e posibil ca balanța să nu încline în favoarea ta.

3. Durează – o știm cu toții, orice facultate durează minim 3 ani de zile și deși poate părea cea mai bună oportunitate să înveți în tot acest timp și să te perfecționezi, realitatea nu e chiar așa și o să înțelegi de ce la punctul următor.

4. Înveți lucruri care nu te ajută pe viitor – dacă ai cursuri precum istoria artei, limbi străine sau materii transversale în orarul tău, putem spune că mergi la facultate să pierzi timpul. Desigur că și aceste materii sunt interesante însă nu ai nevoie de ele pentru a-ți deschide propriul atelier de croitorie.

5. Multă teorie, puțină practică – din păcate, acesta e unul din cele mai mari dezavantaje ale unei facultăți, faptul că te încarcă cu teorie, însă uită de partea practică, iar tu te vei trezi peste 3 ani că ai o diplomă, știi în teorie ce trebuie să faci, însă nu ai nicio experiență când vine vorba de a lua tu mașina de cusut, acul și ața și a realiza o piesă vestimentară de la A la Z.

În lumea în care trăim astăzi, există foarte puține facultăți de care chiar ai nevoie – cum ar fi medicina, avocatura, învățământul – însă pentru majoritatea, există atât de multe resurse de unde poți învăța singur (sau ajutat de cineva), încât, să îți pierzi 3 ani din viață cu o facultate nu mai sună chiar ca o idee așa de bună.

Unul dintre motivele pentru care am început să predăm cursuri de croitorie este pentru că știm că este o meserie practică, unde persoanele care ne trec pragul cursului vor să învețe exact ce trebuie să facă, într-un timp scurt, ca să poată să își pună în practică ideile.

Gândește-te la meseria de hair stylist – la fel de practică precum croitoria, dacă ne întrebi pe noi – persoanele care vor să înceapă o carieră în domeniu merg la nenumărate cursuri, însă nu îi vezi să urmeze o facultate.

Tocmai pentru că nu au nevoie de cineva care să le spună cum să taie șuvița de păr, ci de cineva care să le arate cum se face, ca mai apoi să îi pună pe ei să execute.

Ei bine și noi facem lucrurile diferit.

Nu suntem adepții cursurilor care durează luni de zile, în care cursanții învață lucruri puține într-un timp foarte lung și care nu face altceva decât să piardă timpul… tău, și al personalului din curs.

Suntem o echipă de profesioniști și ne place să punem în practică toată experiența învățată în zeci de ani de activitate în domeniu.

Nu pierdem timp și nu tragem de timp… În schimb aplicăm toată informația de care ai nevoie într-un timp eficient pentru tine, ca apoi să fii gata să exersezi pe cont propriu tot ce ai învățat la curs și să intri cu un avânt mare pe piață.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să îți începi o carieră în domeniul artei creative, te așteptăm la noi la curs: https://cursuri.studiaform.ro/croitorie46406932.

distribuie prietenilor