fbpx
Merită să mergi la un curs de croitorie?

Merită să mergi la un curs de croitorie?

Îți place să coși, te pasionează moda și croitoria dar nu știi dacă se merită să începi un curs de croitorie?

În acest articol vom nota dacă un curs de acest fel e pentru tine, astfel încât să îți fie mai ușor să iei o decizie calculată.

Nu ai nevoie de un curs de croitorie ca să înveți să coși

Da, am zis-o. În ziua de azi poți învăța orice de pe internet.

Există atât de multe resurse care te învăță pas cu pas cum să faci un anumit lucru, încât cursurile nu mai sunt unica soluție de a deprinde skill-uri în domeniu.

Doar că, acest lucru îți va lua mult mai mult timp.

Trebuie să îți aloci timp în fiecare zi pentru a-ți da seama de unde să îți iei informația, cum să o structurezi, cum să o înțelegi cel mai eficient, pentru ca mai apoi să o poți pune în practică.

Desigur, resursele există peste tot, însă ține de tine dacă vrei să faci asta într-un timp îndelungat sau unul eficient.

Să luăm de exemplu o persoană care vrea să facă sport pentru sănătatea ei. Ea nu a mai fost niciodată la sală, așa că se întreabă cum e mai bine să procedeze: singură sau cu un antrenor personal.

Deși ambele variante sunt posibile și aduc rezultate, atunci când apelăm la profesioniști, ne asigurăm că suntem 100% pe drumul cel bun.

Astfel încât, această persoană nu mai trebuie să își bată capul cu rutina de antrenament, cu felul în care se execută exercițiile, cu alimentația, cu momentele de stagnare, iar lista poate să continue…

Ea va ajunge mult mai repede la rezultatele pe care le dorește pentru că a ales să lucreze cu cineva care știe ce face.

În extrema cealaltă se află decizia de a face lucrurile pe cont propriu. Desigur, cu muncă, determinare și consistență vei ajunge la rezultatul pe care îl dorești, însă îți va lua mult mai mult timp.

Așa că, da… cursul de croitorie este pentru tine dacă vrei să știi din prima ce să faci și să te apuci să îți pui pasiunea în practică în cel mai scurt timp.

Dacă financiar îți permiți un astfel de curs, noi te sfătuim să investești în tine.

Mai ales că, în afara unei mașini de cusut și a câtorva materiale (pe care le-am menționat într-un blog anterior) croitoria nu are nevoie de echipament scump, astfel încât îți poți aduna bani pentru a-i investi într-un curs.

Cursul de croitorie te învață cum să pui toată teoria în practică

Principalul motiv pentru care oamenii vin la cursurile de croitorie este pentru că vor să învețe cum să execute de la cap la coadă un articol de îmbrăcăminte.

Partea bună e că dacă alegi să vii la curs vei învăța să confecționezi toate tipurile de haine: fuste, bluze, sacouri, pantalonii, rochii și multe altele…

Astfel, baza ta teoretică și practică va fi una solidă, iar odată ce ajungi acasă și te trezești singură cu mașina ta de cusut vei știi exact ce trebuie să faci.

Iar de aici încolo, poți să îți dezvolți propriul stil, să experimentezi și să te descoperi în această meserie.

Vei fii parte dintr-un colectiv cu aceleași pasiuni ca și tine

Aspectul social al oricărui curs nu trebuie niciodată subestimat.

Prin faptul că te vei întâlni ore întregi cu aceleși persoane pasionate de croitorie, precum ești tu, vei avea ocazia să legi prietenii care au legătură cu pasiunea ta.

Vă puteți motiva, puteți cere idei, vă puteți da sfaturi și ajuta reciproc.

Să nu mai spunem de toată inspirația pe care ți-o poți lua de la oamenii de la curs.

Fă schimb de contact cu persoanele respectivă și urmăriți-vă reciproc. Intră zilnic să vezi ce proiecte au mai făcut ceilalți și discută despre întreg procesul.

Orice lucru e mult mai simplu când ai parte de un tovarăș (sau mai mulți) de drum.

Totul depinde de tine

Având în vedere că acest articol vine de la un site care cu asta se ocupă: cursuri de croitorie, e de la sine înțeles că vedem beneficiile înaintea factorului financiar de care majoritatea se tem.

Însă, am făcut acest articol mai mult cu scop informativ.

Până la urmă decizia îți aparține.

Trebuie să îți dai seama dacă ești cu adevărat pasionat de această activitate, dacă vrei să o practici constant și e ceea ce te face fericit.

Dacă răspunsul e da, te așteptăm la noi în atelier să înveți cu ce se mănâncă această meserie:

distribuie prietenilor