fbpx
Meserii pentru care facultatea nu este necesara, dar niste cursuri de calificare, da

Meserii pentru care facultatea nu este necesara, dar niste cursuri de calificare, da

Complexitatea activităților economice de pe piață se bazează pe cele mai necesare meserii pentru societate. Partea bună este că aceste meserii pot fi dobandite prin cursuri de calificare.

Sunt nenumărate situații în care mii de studenți și absolvenți au doar concepte teoretice și sunt fără locuri de munca. Când ajung la un interviu de angajare, angajatorul îi întreabă: „Ce se poti face concret sau ce ai făcut inainte?” … Dilema profesională apare atunci cand incepi să te intrebi: parcursul meu professional de până acum, a fost alegerea mea sau au ales alții pentru mine?
Din fericire, nu este totul pierdut!

Pentru a te diferenția pe piața forței de muncă, aveti o serie de alternative.

 

BUCĂTAR
Una dintre cele mai căutate specializări, locuri de muncă care atrag atât prin plăcerea de a găti cât și prin venitul estimat.

In functie de durata și tipul cursului , costul cursului variază de 1500 – 3000 de lei deci, aceasta este investiția inițială pentru venituri cuprinse între 700 si 1500 de euro ( în Romania) și cel puțin, 2000 de euro ( în străinatate)

 

COFETAR – PATISER
Industria alimentară ofera oportunități de a te califica/ specializa.

Costul acestor cursuri de calificare variaza de 700-1500 lei, in functie de complexitatea si varietatea de rețete invățate.

BARMAN
Poate fi o sursă de căștiguri substanțiale pentru cei care invață tehnica de preparare a bauturilor speciale.

Veniturile pentru această activitate variază în funcție de locație si variază de la 800 la 1.500 de euro. Avantajul este interacțiunea directă cu clienții, ceea ce duce la o creștere semnificativă a veniturilor prin intermediul tips-ului.
GHID DE CALATORIE
Turismul se bazează pe acei oameni care știu cum sa aducă clienții în locuri care merită vizitate, atât acasa, cât și in străinătate.

Veniturile nu sunt la fel de spectaculoase asemeni altor joburi,  în turism. Acestea pornesc de la 800 euro, doar in cazul ghizilor cu o acoperire mai mare pot depăși 3.000 euro.

Spre deosebire de cursurile oferite prin școlile profesionale dedicate turismului, această activitate este imbratișată de mulți absolvenți ai facultăților de geografie și turism.

distribuie prietenilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print