fbpx
O a doua sansa pentru someri: cursuri de recalificare in Cluj

O a doua sansa pentru someri: cursuri de recalificare in Cluj

Pe piata muncii din Romania, la fel ca si in celelalte tari civilizate, exista mai multe categorii de someri: ii avem pe cei care ajung someri imediat dupa ce absolva o etapa educationala, ii avem pe cei care ies din campul muncii voluntar, pentru ca aleg sa devina someri pentru o anume perioada de timp, in vederea angajarii in alta parte, si ii mai avem pe acei someri care au ajuns in acest stadiu, involuntar, din cauza unor disponibilizari de resurse umane. De cele mai multe ori cei din urma ajung sa aiba si cel mai mic procent de reinsertie pe piata muncii, fie din cauza ca varsta este prea inaintata ori nu au decat o calificare ce nu mai este cautata pe piata.

De cele mai multe ori somajul, mai ales pentru o persoana calificata intr-o meserie pe cale de disparitite, inseamna un semnal de alarma care ii da de inteles ca nu va mai putea lucra niciodata in domeniul sau si va fi nevoit sa se multumeasca cu un salariu minim intr-un domeniu oarecare pe post de muncitor necalificat.

Insa somajul nu trebuie sa sperie pe nimeni, acum exista cursuri de recalificare si in Cluj, astfel ca toti cei care vor sa schimbe calificarea obtinuta acum multi ani de zile cu una noua care are mai mare cautare in piata muncii, o poate face destul de usor. Oportunitatile de angajare pentru cei care urmeaza astfel de cursuri de recalificare la Cluj sunt mai mari decat in alte orase. Clujul este intr-o continua ascensiune astfel ca mereu este nevoie de forta de munca.

Daca si tu ai avut parte de o disponibilizare sau pur si simplu calificarea pe care o ai nu iti mai aduce aceleasi venituri ca pana acum, ai posibilitatea sa urmezi aceste cursuri de recalificare si sa stabiliesti un nou nivel de trai pentru tine sa familia ta. Retine, uneori este mai bine sa schimbi perspectiva decat sa lupti cu morile de vant pentru o meserie care nu isi mai are rostul in secolul XXI.

distribuie prietenilor