fbpx
O viziune asupra unor cursuri de calificare

O viziune asupra unor cursuri de calificare

In prezent, in piata fortei de munca, cu toate ca exista oportunitati de angajare, foarte putini sunt capabili sa ajunga la locul de munca de vis. Este o realitate pe care o cunoastem si noi, si luptam in fiecare zi. Angajatorii devin din ce in ce mai exigenti, iar sansa de a reusi in piata de munca pare a fi diminuata. Astfel, procesul devine un concurs de angajare de calificare. Dar pentru angajator nu numai experienta intr-o anumita zona este importanta, ci si calificarea.

Calificarea este o problema care vine sa adauge valoare CV-ului si ofera angajatorilor mai multe avantaje: posibilitatea de a participa la licitatii, fondurile europene, obtinerea de permise si licente, evita amenzile, legal de functionare.

Asa ca, interesul pe care angajatorii au fata de anumite cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii se afla in spatele functionalitatii. Din pacate lucratorii calificati reprezinta 12% din forta de munca din Romania, iar expertii cred ca, daca acest fenomen va continua, vom ajunge intr-o situatie in care nu vom avea suficienta forta de munca XXI. Acest lucru se poate traduce nu numai printr-un dezavantaj pentru toti lucratorii necalificati, care vor fi si mai greu de a se angaja in viitor. Cu toate ca situația pare sa fie incurajatoare, ai sansa de a asigura viitorul pietei muncii prin servicii, cum ar fi:
Daca stii meseria ta, dar nu ai un document care sa ateste aceste calitati, poti deveni calificat doar dovedind experienta si un examen fara sa urmezi cursuri de calificare corespunzatoare.
Cursuri de initiere, formare si specializare.

Daca vrei o schimbare prin schimbarea profesiei, aceste cursuri de calificare iti vor permite sa acumulezi toate cunostintele necesare in domeniu, indiferent de nivelul initial de cunostinte. Certificatul de absolvire este, de asemenea, recunoscut la nivel national si international.

Puteti opta pentru acest serviciu si online, in situatia in care timpul nu va permite acest lucrufizic, dar ai nevoie de acumularea de informatii necesare. La finalul cursurilor on-line o diploma este eliberata de catre furnizor. Recunoasterea sa de angajator este optionala.

distribuie prietenilor