fbpx
Ținută pe comandă sau cumpărată din magazin?

Ținută pe comandă sau cumpărată din magazin?

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, atunci ideea de a merge la croitor pentru a-ți face o ținută de ocazie nu-ți este pe plac. Până la urmă, de ce ai avea nevoie de o ținută făcută pe comandă dacă ești o persoană normală? Și cum ai putea să-ți permiți o astfel de ținută?

Ei bine, se pare că există câteva mituri legate de ținutele făcute pe comandă, însă noi avem câteva sfaturi parctice care s-a putea să îți schimbe părerea despre ideea de a-ți face o ținută pe comandă.

Majoritatea oamenilor cred că nu este convenabil să-ți faci o ținută pe comandă. Însă, adevărul este că e mult mai inconvenabil să te duci la 10 de magazine diferite pentru a căuta ceva care îți place și care ți se potrivește.

Să te duci la un croitor, să aștepti să-ți ia măsurile și să-ți facă o ținută pare a fi cel mai inconvenabil lucru pe care l-ai putea face. Dar gândește-te ce ai face în schimb.

Ținutele de ocazie din magazin au masuri generice, așadar există șanse mari să ajungi să probezi un număr foarte mare, poate chiar să vizitezi mai multe magazine până reușești să găsești ceva care să-ți vină acceptabil, nu bine, ci doar acceptabil.

Acest tip de cumpărături îți ocupă foarte mult timp și nu faci altceva decât să te frustrezi. Întradevar, dacă îți faci o ținută pe comandă, nu pleci cu ea de la croitor în aceeași zi, însă timpul petrecut pentru cumpărături este mai mic.

O altă părere pe care o mai au oamenii despre ținutele de ocazie este că fie că ți le faci pe comandă sau le iei din mall, calitatea este cam aceeași când defapt hainele făcute pe comandă sunt de o calitate mai bună.

Diferența de calitate dntre cele două vine de la felul în care ele sunt concepute: hainele din rafturile magazinelor sunt făcute pe bandă de o mașină, în timp ce ținutele pe comandă sunt revizuite și modificate de o persoană astfel încât să-ți vină cât mai bine.

Până la urmă este vorba de atenția la detaliu, care nu poate fi realizată de o mașinărie. De asemenea, atuci când îți faci ceva pe comandă ai posibilitatea să-ți alegi materialul din care să fie confecționat.

Pe lângă acest aspect, un alt plus este pânza cu care este căptușită ținuta facută pe comandă. Această pânză este realizata din bumbac și fire de păr de cal care oferă o formă și soliditate ținutei și care o ajută să se așeze bine pe corp.

“Hainele din magazin se așează foarte bine.” – spui asta doar pentru că nu ai încercat încă hainele făcute pe comandă.

Un croitor va încerca întotdeauna să facă haina să vină cât mai bine pe conturul corpului tău. Ținutele făcute pe comandă nu doar că se așează foarte bine, ci îți și scot în evidență trăsăturile care te avatajează și le maschează pe cele care preferi să nu le faci vizibile. Nu vei obține niciodată aceleași rezultate cu o haină cumpartă din magazin.

Ultimul lucru pe care îl crede majoritatea lumii și care nu este adevărat este faptul că hainele făcute pe comandă sunt mult mai scumpe, când defapt mulți oameni se duc la croitor pentru a economisi.

Să fim sinceri: niciun croitor nu îți va putea face un costum care să coste mai puțin decât cel mai ieftin costum de pe rafturile magazinelor. Însă dacă stăm să ne uităm la imagnea de ansamblu, croitorii nu sunt atât de scumpi.

Mai întâi de toate, lucrurile se rezumă la confort, comoditate și profit. Timpul tău este prețios, iar dacă te duci la croitor cu măsurile pentru costum, cel mai probabil vei economisi mai mult timp decât dacă te-ai duce prin diferite magazine să probezi zeci de ținute. Un alt avantaj este acela că hainele făcute pe comandă la croitor sunt mai rezistente, ceea ce înseamnă că te vei bucura de ele mai mult timp și nu va trebui să te duci la cumpărături prea des.

Începe propria afacere de croitorie și fi tu cel/cea care realizează ținute pe comandă. Cursul nostru de croitorie te așteaptă să înveți tot ce ai nevoie pentru a excela. Iar dacă nu vrei să faci o carieră din asta, haide să înveți cum să confecționezi haine pentru tine.

distribuie prietenilor