fbpx
Top 10 sfaturi pentru a-ți coase singură costumele de baie de acum înainte

Top 10 sfaturi pentru a-ți coase singură costumele de baie de acum înainte

Ești gata să începi să îți faci singură costumele de baie?

Poate părea puțin intimidant la început, dar dacă înveți tehnica potrivită, sigur o să îți iasă.

Adevărul e că nu e atât de complicat pe cât pare, iar odată ce îți iese, nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl vei simți știind că în sfârșit ai un bikini exact pe gustul tău.

Plus, întreg procesul e super fun!

Tot ce ai nevoie ca să îți iasă sunt materialele potrivite, tehnică și răbdare.

Azi vreau să împărtășesc cu tine cele mai bune sfaturi pentru ca tu să te descurci de minune.

  1. Achiziționează materialul potrivit

Aceasta e una dintre ocaziile în care vrem să evităm să coasem materiale naturale precum bumbac sau in – deoarece absorb multă apă – exact ce nu avem noi nevoie.

Cea mai bună alegere pentru costumele de baie sunt o combinație între nailon și spandex (cunoscut și sub numele de licra).

Trebuie să te asiguri că materialul este foarte elastic și revine ușor la forma inițială!

Costumele de baie tricotate din poliester sunt o altă alegere potrivită, însă trebuie să ai în vedere că acestea nu rezistă la fel de bine la soare, clor și apă sărată.

2. Alege căptușeala care funcționează pentru tine.

Materialele din care vei alcătui căptușelile sunt și ele extrem de importante deoarece acestea sunt cele care îți vor atinge direct pielea și cele care asigură stabilitatea costumului de baie.

Poți folosi nailon pentru a le realiza cu succes.

3. Folosește elastic potrivit pentru înot

Toate costumele de baie au nevoie de elastic, dar ferește-te să folosești elasticul clasic din poliester deoarece nu va rezista clorului sau sării din apă.

În schimb, caută elastic special, rezistent la clor sau elastic din cauciuc.

Asigură-te că e special pentru înot!

4. Măsoară-te corect

Modul în care vrei să vină costumul de baie pe corpul tău e un proces extrem de personal! Unele persoane caută un fit mai lejer, pe când altele au nevoie de siguranță, deci preferă să le vină mai strâmt.

Asigură-te că te măsori corespunzător și ține cont de preferințele tale, astfel încât să știi cum să realizezi costumul de baie pe care îl ai în minte.

De asemenea, nu uita că materialul este elastic! Deci, cu siguranță va fi mai mic decât corpul tău, atunci când îl pui pe lângă tine.

5. Taie bucățile de material corespunzător

Materialele pentru costumele de baie pot fi extrem de alunecoase, dar, există câteva lucruri pe care le poți pune în aplicare pentru a-ți face viața mai ușoară.

Încearcă să tai fiecare bucată de material într-un singur strat. Fă asta cu un cutter circular.

Asigură-te că tai cu partea cu modelul în sus, astfel încât să fii precisă când vine vorba de designul pe care îl creezi.

De asemenea, ține cont de direcția în care se întinde materialul.

6. Asigură-te că folosești acul și ața potrivită

Acest pas e extrem de important având în vedere că materialele cu conținut ridicat de spandex pot fi capricioase când vine vorba de ace.

Asigură-te că folosești un ac potrivit pentru cât de subțire e costumul tău de baie – testează pe o bucată de material să determini dimensiunea potrivită.

Când vine vorba de ață, folosește ața din poliester – din nou, pe motiv că rezistă cel mai bine la clor și la sare. Investește într-una de calitate de la un brand cunoscut.

7. Folosește cusături care permit întinderea materialului

E de la sine înțeles, dar materialele care se întind au nevoie de cusături care să le permită asta. Cusăturile în zigzag sau zigzag triplu sunt o alegere potrivită.

La fel ca și în cazul acelor, testează pe o bucată de material pentru a decide care e cea mai potrivită cusătură pentru tine.

8. Nu trage de material când coși

Ai nevoie ca materialul pe care îl porți să se lase atunci când îl iei pe tine – motiv pentru care asigură-te că nu tragi de el atunci când coși la mașină.

Dacă nu respecți această regulă, poți să obții o formă nedorită a costumului și vei pierde din elasticitate.

Când adaugi elastic costumului, asigură-te că îl întinzi astfel încât să fie de dimensiunea costumului și nu mai lung de atât.

9. Uită de fierul de călcat

Se prea poate să nu ai prea mult noroc când vine vorba de a călca licra deoarece se arde extrem de ușor. Îți recomand să ai mare grijă la temperatura folosită, dacă vrei totuși să calci costumul după ce l-ai finisat, dar eu l-aș omite cu totul.

10. Clătește costumul de baie după ce ai intrat cu el în apă

Ai petrecut timp și bani concepând costumul perfect pentru tine, așa că vrei ca el să rezite mult timp, nu? Chiar dacă folosești cele mai potrivite materiale, clorul, sarea și soarele îți vor afecta costumul de baie.

Obișnuiește-te să clătești apa din piscină sau mare cu apă rece, la duș sau într-un bol, pentru 30 secunde.

Cu aceste sfaturi sunt sigură că vei reuși să îți concepi singură costumul de baie la care ai visat demult. Dacă însă ai nevoie de ajutor în plus, cursul nostru de confecționare costume de baie și lenjerie intimă îți stă la dispoziție cu serii noi de cursanți în fiecare lună: https://cursuri.studiaform.ro/croitorie46406932.

distribuie prietenilor